Lyhytaikaisia pienlainoja Vivukselta

Vivus on nopea pienlainoja tarjoava yritys, joka tunnettu salamannopeasta toiminnastaan. Lainanottajan tilille rahat voivat saapua jo vain 15 minuutissa.

Vivus sopii sekä varovaisille että rohkeille asiakkaille. Olipa asiakas sitten nopea, rento, epäilevä tai viisas, kaikki voivat asioida Vivuksella. Yritys pyrkii täyttämään jokaisen asiakkaan tarpeet erilaisista vaatimuksista huolimatta.

Vivus kuuluu 4finance –konserniin. Se toimii seitsemässä eri maassa, ja sillä on yli 750 000 asiakasta. Yritys tarjoaa asiakkailleen lyhytaikaisia pienlainoja. Lainoihin ei vaadita vakuuksia. Asiakas voi rekisteröityä palveluun mihin aikaan tahansa vuorokaudesta.

Vivus tarjoaa vakuudetonta lainaa. Pienin lainattava summa on 10 € ja suurin lainattava summa on 2 010 €. Laina-aika on 3-30 päivää. Kulut riippuvat lainasummasta ja maksuajasta.

Vivuksen käytäntö

Vivus pyrkii samaan pitkäaikaisia asiakkaita. Tämän takia ensimmäinen laina on täysin velaton. Asiakkaan ei siis tarvitse maksaa käsittelykuluja tai vuosikorkoa ensimmäisen lainan yhteydessä. Haettaessa ensimmäistä kertaa lainaa, lainakatto on 400 €, eli asiakas ei voi lainata 400 € enempää. Lainaaminen vaatii rekisteröitymisen palveluun. Ensimmäiset kaksi lainahakemusta tulee tehdä verkossa, mutta sen jälkeen voi myös hakea lainaa puhelimitse. Lainan eräpäivää on myös mahdollista siirtää. Lainaa ei voi maksaa osamaksulla.

Lainaehdot ovat:

  • Sinulla on osoite Suomessa
  • Olet täyttänyt vähintään 20 vuotta, mutta korkeintaan 80 vuotta
  • Sinulla ei ole luottotietomerkintöjä
  • Lainanottajalla täytyy olla käytössään pankkitili verkkopankkitunnuksineen
  • Lainantarjoaja voi peruuttaa lainan ilmoittamatta syytä

Jos laina hyväksytään, asiakas saa rahat tililleen heti viidentoista minuutin päästä lainan hyväksymisestä. S-pankin ja Ålandsbankenin asiakkaille tilisiirto kestää 1-2 pankkipäivää.

Ensimmäisen lainan jälkeen lainakatto on 2 010 €. Käsittelykulut ja todellinen vuosikorkoa riippuu laina-ajasta ja lainattavasta summasta. Käsittelykulut ovat pienimmillään 2 € ja suurimmat mahdolliset käsittelykulut ovat 301 €. Todellinen vuosikorko on 446 % – 1 000 000 000 %. Vuosikorko voi olla siis aika kallis. Siksi kannattaa harkita tarkkaan paljonko lainaa ottaa ja kuinka pitkä laina-ajan tulee olla. Mieti tarkkaan mihin lainaa tarvitset ja voitko maksaa lainan takaisin korkeintaan 30 päivässä. Lainaa vain niin paljon kuin tarvitset. Lainaajalla voi olla korkeintaan yksi luotto kerrallaan. Toisen henkilön laina-asioita voi hoitaa valtakirjan avulla.

Lisälainan avulla asiakas voi lainata rahaa henkilökohtaiseen lainakattoon asti. Asiakas voi siis anoa lisälainaa vähintään 10 € ja korkeintaan niin suuren summan, että lainakatto täyttyy. Jos esimerkiksi asiakas lainaa kolmatta kertaa rahaa Vivukselta, silloin lainakatto on 2 010 €. Jos asiakas on lainannut 1 000 €, voi hän anoa lisälainaa korkeintaan 1 010 €. Eräpäivä pysyy samana. Asiakkaan halutessa lisälainaa, täytyy sitä anoa ennen nykyisen lainan eräpäivää. Lisälainaa voi hakea 1-2 pankkipäivän jälkeen edellisestä lainannostosta.

Vivus sopii niille, jotka tietävät saavansa rahaa, mutteivat vielä. Pienlaina ei siis sovi niille, jotka ovat ajatelleet pitkäaikaista lainaa.

Eräpäivän siirto ja perintä

Eräpäivää on mahdollista siirtää. Sitä on mahdollista siirtää 14-30 päivää, mutta se maksaa. Maksusumma riippuu lainasumman suuruudesta. Eräpäivää siirretään tilisiirron kautta. Maksusumma tulee maksaa kokonaisuutena ennen alkuperäistä eräpäivää. Siirto varmistuu 1-2 arkipäivässä.

Jos asiakas ei ole maksanut lainaansa takaisin, seuraa maksumuistutus. Se lähetetään sähköpostitse ja postitse 14 päivää eräpäivästä. Maksumuistutuksesta täytyy maksaa 5 €. Perintä jatkuu samalla tavalla, kunnes juttu viedään käräjäoikeuteen, mikä voi johtaa ulosottoon. Kulut oikeudellisesta perinnästä ovat 110-248 €, riippuen lainasumman suuruudesta.