Autolainat uusien ja käytettyjen autojen rahoitukseen

Uusi kaara kiikarissa mutta rahatilanne ei anna myöten? Ei hätää, sillä markkinoilla on monenlaisia autolainoja kaikkiin tarpeisiin. Autorahoitus on kulutusluotto tai osamaksusopimus, joita tarjoavat pankit, autokauppiaat ja erilaiset luottoyhtiöt. Autolainaa voidaan hakea sekä uusien että käytettyjen autojen ostamiseen.

autolaina

Jos vakuutta pyydetään, siihen riittää yleensä ostettu ajoneuvo, mutta tämä ei ole aina tarpeellista. Kuukausittain lyhennettävä laina toimii kuin osamaksusopimus, ja maksuaikaa tarjotaan 1-6 vuotta. Jotta lainan voi saada, pitää pystyä yleensä maksamaan 10-40% auton hinnasta käsirahana, tämä yleensä onnistuu hyvin myymällä vanha auto.

Mistä edullisin autolaina?

Pankit tarjoavat autolainoiksi tavallisia kulutusluottoja ja joustoluottoja, ja toisinaan autokauppiailta voi saada yllättäviä tarjouksia. Yleensä kuitenkin edullisimman autolainan löytää pankeilta. Autokaupan autolainan hyvänä puolena on se, että laina-asiat saa järjestettyä saman tien autoa hankkiessa ja paikanpäällä ollessa.

Pankissa asioidessa tai netissä täytettävällä hakemuksellakaan ei tarvitse kauaa odotella, sillä lainan saa yleensä nopeasti, jopa samana päivänä. Voit myös halutessasi yhdistää auto- sekä asuntolainasi, joka mahdollistaa yleensä suuremman lainan.

Eri pankkeja on helppo kilpailuttaa erilaisten lainavälittäjien avulla, jotka vertailevat useiden pankkien hintoja ja löytävät parhaiten tarpeillesi sopivimmat ja edullisimmat lainat.

Lainatarjouksista voit kätevästi itse valita miellyttävimmän, eikä sinun tarvitse siis kuin täyttää yksi hakemus monien tarjousten saamiseksi eri pankeilta, ja säästät sekä aikaa että vaivaa.

Millainen autorahoitus sopii omiin tarkoituksiin?

Autolainan ottoon ja auton hankintaan on vaihtoehtoja. Esimerkiksi autoleasing tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokrausta, usein 3-5 vuoden sopimuksilla. Näin auton saa käyttöön hankintahetkellä edullisemmin kuin ostamalla, mutta et omista autoa. Kun kulutusluotot ja joustoluotot ovat suosittu vaihtoehto suhteellisen pieniin summiin vakuudettomuutensa ansiosta, on myös mahdollista hankkia kertalaina jota siten kuukausittain lyhennetään.

Kertalainaa varten tarvitaan kuitenkin takuudet, ja kertalainaa saa monilta luotontarjoajilta. Autorahoituksen maksuerät autoliikkeen kanssa asioidessa voidaan sopia tasasuuruisiksi tai esimerkiksi niin, että viimeinen maksuerä on paljon suurempi.

Autolainaa ottaessa kannattaa kilpailuttaa eri lainoja ja ottaa huomioon tuleeko lainanottamisesta muita lisäkustannuksia, kuten autoliikkeistä ottaessa joskus tulee.