Luottokortti

Luottokortti on käytännössä laina, jonka voit myöhemmin maksaa takaisin. Monet luottokortit myöntävät korotonta lainaa korkeintaan 45–60 päiväksi. On olemassa runsaasti luottokortteja markkinoilla. Joillakin on korkeat hinnat ja monia etuja. On olemassa myös ilmaisia luottokortteja. Yhteistä kaikille luottokorteille on se, että maksat korkoa osalle luottoa pitemmällä ajalla. Niin kauan, kuin pidättäytyy korottomassa luottoajassa, on luottokortti hyvä tapa jokapäiväisen talouden käsittelyyn.

Luottokortin hyvät puolet

Luottokorteilla on monia hyviä puolia:

  • ei tarvitse siirtää rahaa pankkikortille
  • mahdollisuus tarkastaa kaikki kuukauden transaktiot ennen maksamista
  • kerätä pisteitä, joilla saa ostohyvitystä (rahaa, matkoja ja bonuksia)
  • rahojen korkovoitot, joista olisi muuten joutunut eroon heti ostoyhteydessä

Luottokortin huonot puolet

On tietysti olemassa myös huonoja puolia luottokorttien kanssa;

  • voit asioida rahojen kanssa, joita sinulla ei ole
  • on vaikeampi tarkastaa saldo päivittäin
  • voi aiheuttaa kalliita maksuja ja korkeita korkoja, jos maksaa liian myöhään

Maksa luottokorttivelkasi ajoissa ja vältä korkeat korkomaksut

Luottokortti on kätevä väline jokapäiväisen talouden käsittelyssä. Luottokorteilla on monia hyviä puolia verrattuna pankkikortteihin ilman luottoa. Oikein käytettynä luottokortti voi jopa antaa väliaikaisia tuottoja ja enemmän rahaa lompakkoon. Mutta tärkeintä on maksaa luottokorttivelka AINA ajoissa!

Yleensä tarjotaan 45-60 päiväksi korotonta luottoa. Joka kuukausi lähetetään lasku, jossa on yhteenveto edellisen ajanjakson transaktioista. Jos maksaa ennen viimeistä maksupäivää, niin ei tarvitse maksaa velan korkoja. Jos toisaalta maksaa liian myöhään, joutuu maksamaan lisämaksuja korkomuodossa. Useimmat luottokortinantajat perivät noin 10 % korkoa jäämävelasta.