Siimpl

Siimpl oli Lendo Oy:n omistama suomalainen pikalainapalvelu, joka kuului Schibsted-mediakonserniin. Se toimi lainojenvälityspalveluna, eli välitti muiden pikalainayhtiöiden ja pankkien lainatarjouksia asiakkailleen. Siimpl ei tarjonnut omia lainoja, vaan lähetti asiakkaiden lainahakemukset useille eri lainantarjoajille.

Lainatarjouksia oli mahdollista saada nopeasti ilman vakuuksia tai takaajia, ja lainasummat vaihtelivat 5 000 eurosta jopa 50 000 euroon. Siimpl ei enää ole olemassa, joten lainojen vertailuun voi nykyään käyttää Lendoa tai muita vastaavia palveluita.

Lainansaannin ehdot

Siimpl välitti eri yritysten kulutusluottoja eli pikalainoja, joten lainansaannin ehdot vaihtelivat. Yleisesti ottaen Suomessa piti täyttää seuraavat ehdot, jotta henkilö saattoi saada pikalainaa:

  • Suomalainen henkilötunnus
  • Suomalainen pankkitili
  • Ikäraja yleensä vähintään 20 vuotta
  • Lainapalveluun piti lähettää palkkatodistus tai verotuspäätös
  • Ei luottohäiriömerkintöjä.

Siimpl välitti pikalainoja

Siimpl oli nk. lainanvälityspalvelu, mikä tarkoitti, että yritys ei tarjonnut omia pikavippejä vaan lähetti puolestasi lainahakemuksen eri pikalainayhtiöille. Sait lainaa 5 000 euroa, 20 000 euroa tai jopa 50 000 euroa eli huomattavan suuren summan lyhyessä ajassa, paljon tavallista pankkilainaa nopeammin.

Vakuutta tai takaajaa ei vaadittu. Vakuus tarkoitti, että annoit lainan vastineeksi jotakin kiinteää omaisuuttasi, yleensä asunnon. Myös maaomaisuus tai metsä saattoi käydä vakuudeksi. Pikalainojen kohdalla niitä ei kuitenkaan vaadittu.

Miten lainatarjouksia haettiin?

Pikalainaa Siimplin kautta hakeneen piti lähettää sähköinen hakemus verkkopalvelun kautta. Hakulomakkeessa kysyttiin henkilötiedot, palkkatiedot ja mahdollisen kanssahakijan tiedot. Siimpl tarkisti henkilötietosi eri rekistereistä, joista tärkein oli luottotietorekisteri. Mikäli sinulla oli maksuhäiriömerkintöjä, et valitettavasti voinut saada lainaa.

Lendo Oy, joka käsiteli hakemuksesi, vastasi henkilötietojen käsittelystä ja niiden turvallisesta säilyttämisestä. Huomioi, että täyttäessäsi hakemuksen liityit samalla automaattisesti Lendo Oy:n jäsenklubiin.Hakemuksen täyttämisen jälkeen Siimpl välitti hakemuksesi yhteistyökumppaneilleen, ja saatoit saada eri lainatarjouksia, joita vertailit.

Lainantarjoajia oli yhteensä 15 erilaista, mutta verkkosivulla ei kerrottu niiden nimiä. Yleensä sait lainapäätöksen samana päivänä tai seuraavan pankkipäivän aikana. Sinun ei ollut pakko hyväksyä saamaasi lainatarjousta, vaan saatoit rauhassa vertailla niiden ehtoja ja hintoja.

Koska Siimpl ei enää ole olemassa, nykyään lainojen vertailuun voi käyttää Lendoa tai muita lainojen vertailupalveluita. Lendo ja muut vastaavat palvelut auttavat löytämään sopivan lainan tarpeisiisi ja vertailemaan eri lainantarjoajien ehtoja ja kuluja. Näin voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja valita parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi.