Etua.fi – maksuton kulutusluotto- ja asuntolaina palvelu

On turhaa käyttää aikaansa täyttäen samoja hakemustietoja usean lainantarjoajan lomakkeisiin erikseen ja lähettää niitä yksitellen eri pankkeihin. Etua.fi on palvelu, joka tarjoaa mahdollisimman hyvät asuntolainatarjoukset sinulle vain yhdellä hakemuksella.

Etua.fi -palvelu on sinulle maksuton, etkä sitoudu mihinkään. Palvelu pienentää työsi määrän tarjoamalla yhden hakemuksen monella tarjouksella tehostaen ajankäyttöäsi. Säästät tällä tavoin aikaa tavalliseen elämiseen. Voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ennen päätöstä. Etua.fi kiinnittää erittäin suurta huomiota asiakkaidensa tietoturvaan sekä asiakkaidensa tietojen suojaamiseen. Lainahakemukset pyritään aina välittämään eteenpäin yhteistyökumppaneille.

Etua kulutusluotto

etua-k_580

Kulutusluotto palvelu on tarkoitettu vähintään 20-vuotiaalle, yli 850 euroa kuukaudessa (ennen veroa) tienaaville ja raha-asiansa moitteettomasti hoitaville. Sinun tulee asua vakituisesti Suomessa. Sinulla ei myöskään tule olla maksuhäiriö-merkintöjä.

Kulutusluotot ovat suhteellisen lyhytaikaisia luottoja. Kulutusluotot ovat tarkoitettu kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintojen rahoittamiseen. Esimerkkejä tämänlaisista hankinnoista ovat muun muassa autot, kodinkoneet, huonekalut sekä lomamatkat.

Suurta lainaa hakiessa kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti sekä lainantarve että takaisinmaksukyky. Tämä merkitsee sitä, että nettokuukausituloistasi on vähennetty kaikki normaalit kuukausittaiset menot. Jäljelle jäävällä osuudella tulisi selvitä lainanlyhennyksestä. Taloutta ei kuitenkaan tule vetää liian tiukalle, pelivaraa odottamattomia menoja varten kannatta olla. Vakuudetonta kulutusluottoa myönnetään 50 000 euroon saakka. Luottojen määrät ja luottoehdot vaihtelevat suuresti. Useimmiten kulutusluotot ovat pankkien ja rahoitusyhtiöiden myöntämiä vakuudellisia ja vakuudettomia kulutusluottoja, jotka tavallisesti nostetaan kertaluottona lainaottajan tilille. Suurempiin rahoituksiin käytetään usein osamaksurahoitusta. Kyseinen rahoitus siirtyy ostajalle vasta, kun lainan viimeinen maksuerä on maksettu. Kulutusluottoja tarjoavat pankit, rahoitusyhtiöt, luottokorttiyhtiöt, kauppaliikkeet, matkanjärjestäjät ja postimyyntiyritykset.

Vakuudettomien kulutusluottojen ominaisuudet vaihtelevat suuresti. Kulutusluoton hinta koostuu luotosta perittävästä korosta, sekä luoton muista kustannuksista, eli luoton avausmaksusta ja kuukausittain perittävästä luoton hoitomaksusta. Avausmaksut vaihtelevat 50- 320 euron välillä, lainanhoitomaksut 2-10 euron välillä kuukaudessa. Kulutusluottojen nimelliskorot ovat yleensä 6-30 prosenttia. Parhaiten pystyt vertailemaan kulutusluottojen kustannuksia todellisen vuosikoron avulla. Todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa ennen sopimussuhteen syntymistä. Tarjolla olevien kulutusluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat 7-35 prosentin välillä, riippuen luoton myöntäjästä, määrästä ja hakijan antamista tiedoista. Vertailu ja kilpailuttaminen kannattavat parhaiden mahdollisten sopimussuhteiden aikaansaamiseksi.

Takaisinmaksu sekä kulutusluottoa ja asuntolainaa haettaessa on 1- 8 vuotta. Tästä lainanhakija voi päättää itse.

Lue lisää…

Etua asuntolaina

Pankit myöntävät asuntolainoja asunnon ja asumisoikeusosuuden ostoa varten, asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen. Tavallisesti ostettava asunto toimii vakuutena lainan takaisinmaksusta pankille. Asunnon vakuusarvo on yleensä noin 70- 75 prosenttia käyvästä arvosta.

etua-asunto-300

Pankille tärkein kriteeri asuntolainan myöntämiselle on se, että se luottaa lainahakijan maksavan takaisin sovitun suunnitelman mukaisesti. Pankki selvittää lainanhakijan takaisinmaksukykyä tiedustelemalla ovatko lainanhakijan tulot ja muut menot suhteutettuina lainan määrään ja sen kuukausikustannukseen riittävällä tasolla. Pientä joustovaraa yllättäviin menoihin tulisi jäädä. Maksuhäiriömerkintä voi olla este lainan myöntämiselle.

Asuntolainatyyppejä on erilaisia. Perinteinen asuntolaina on yleisin ja sitä tarjoavat kaikki pankit. ASP-laina (Asuntosäästöpalkkiojärjestelmä nuorille ensiasunnon ostajille) on etukäteissäästämiseen perustuva tuote. Sitä suositellaan lähinnä nuorille ensiasunnonostajille, ottaen kaikki ikäryhmät huomioon.

Markkinoille on tullut myös muita erityyppisiä asuntolainatuotteita, kuten käänteinen asuntolaina, osaomistuskonseptiin perustuva asuntolaina sekä todella pitkiä- jopa 60 vuoden- takaisinmaksuaikoja tarjoavia tuotteita, jotta löytäisit itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Asuntolainojen lyhennystavat ovat: annuiteettilaina, tasaerälaina, tasalyhenteinen laina sekä kertalyhenteinen.

Tarkkaa rajaa kuukausimenoille ei voi vetää, koska tulot ja kulutustottumukset ovat yksilöllisiä. Ohjesääntönä on hyvä pitää, että lainan hoitomenot eivät ylitä 40 prosenttia kotitalouden kuukausinettotuloista. On myös hyvä muistaa seuraava: mitä pidempi takaisinmaksuaika asuntolainassa on, sitä enemmän joutuu maksamaan korkoja.

Lue lisää Etua.fi