Voiko lainata korotonta rahaa?

Kun on tarve lainata rahaa, on olemassa monia lainanantajia joiden puoleen kääntyä. Minkälaista lainaa pitäisi hakea ja kenen puoleen kääntyä, riippuu ensisijaisesti siitä, paljonko rahaa tarvitsee. Lainanantajat tappelevat asiakkaista ja turvautuvat erilaisiin konsteihin, niin kuin tarjoamalla korotonta lainaa.

Lainaa-antavat yritykset ovat mainosyhtiöitä. Ne tarvitsevat rahaa maksaakseen kulunsa. Rahan lainaaminen ja saman summan saaminen takaisin ei ole kauppatoimintaa. Jos joku tarjoaa sinulle korotonta lainaa, pitäisivät varoituskellosi soida ja tehdä sinusta kuluttajana erityisen tarkkaavaiseksi. Aloita etsimällä toisia lainaehtoja, joiden takia sinun pitää maksaa lainastasi toisenlaisella tavalla.

Kannustimet, joiden avulla saadaan suurempi asiakaskunta

ilmainen-lainaNe lainanantajat, niin kuin de facto, tarjoavat korotonta lainaa saadakseen suuremman asiakaskunnan. Tarjous on voimassa yleensä vain kerran ja vain uusille asiakkaille. Markkinoilla on monia lainanantajia ja –ottajia. Lainastrategian voi nähdä sillä tavalla, että lainanantaja uhraa ensimmäisen kaupan toivoen saavansa tulevaisuudessa uusia kauppoja. Niin kauan kuin muutamasta asiakkaasta tulee vakioasiakkaita, voivat he kattaa yhtiön kulut. Seuraavat tulevat laina-anomukset tehdään tavallisin lainaehdoin ja koroin, jotka ovat yleensä korkeat verrattuna esimerkiksi suurpankin myöntämään yksityislainaan.

Kuinka suuria summia voi lainata maksamatta korkoja?

Tällaisia lainatarjouksia ilmenee nimenomaan mikrolaina-segmentissä (pikavippi, tekstiviestilaina). Lainattavat summat vaihtelevat 50-400 euron välillä.

Toisenlaisia tapoja lainata korotonta lainaa

Tarve pienten rahasummien lainaamiseen voisi välttää, jos varmistaa, että käytössä on jonkinlainen turva mistä ”lainata”. Se voi olla tosin hankalaa, jos tekee tiukkaa ja on säästettävä senttejä myöten, jotta saisi talouden vakaaksi.

Tavallinen lainausmetodi ei ole suinkaan pankista lainaaminen, vaan lainaaminen vanhemmilta ja sukulaisilta. Riippuen suhteista, voi olla sekä helppoa että hankalaa pyytää lainaa.

Monet lainat sukulaisten kesken ovat suullisia päätöksiä, joissa ei ilmene korkomaksusopimusta. Sille, joka haluaa ja tarvitsee kirjallisen sopimuksen, löytyy valmiita käytettäviä dokumenttimalleja.